Sommeren er på vej og vi elsker det 💛

Sol, strand og vand

Kilde: Lene Dyhr, Kapsejlads i Rungsted Havn
Vi skal ud at nyde alle de skønne udendørs aktiviteter.  Dase eller lege på stranden. Sejle, ro, surfe og hygge i havn. Spille golf, tennis og spise under åben himmel.

Her kommer derfor mine tricks og tips i forhold til at passe på den hud du har, så du undgår solskader, pigmenteringer og hudkræft i fremtiden. Huden er nemlig en meget vigtig indikator for vores alder og helbred. Og du bør tage dig kærligt af den i sommerens løb. Især hvis du er på eller ved havet. 

En af de allervigtigste ting du kan gøre, er at bruge solbeskyttelse med en høj bredspektret SPE. Dette har du nok hørt til hudløshed. Men 90% af alle tilfælde af hudkræft tilskrives UV-stråling som du nemt kan forebygge. (kilde: Kræftens bekæmpelse).

Derfor kan man godt påstå, at solbeskyttelse er det bedste anti age middel vi har

Vi ønsker alle at bevare en intakt, fast, fyldig og smuk hud, og her er kollagen dannelsen vigtig. Kollagen dannes af stamceller i huden og C-vitaminet er essentiel for dannelsen, derfor er det en rigtig god ide at tilføje C-vitamin-creme til din daglige hudpleje især om sommeren. C-vitaminet er en antioxidant, der blandt andet også kan neutralisere de frie (skadelige) radikaler, som huden producerer ved eksponering af sollys. C-vitaminet er derudover også med til at opretholde en naturlig fugtbalance og forhindre dehydrering.

Hvis du overvejer at få lavet kosmetiske behandlinger om sommeren, er det vigtigt ikke at vælge behandlinger der for en stund ødelægger hudens barrierer, såsom laserbehandling, kemisk peeling eller dybe resurfacing-procedurer, fordi det øger hudens følsomheden overfor solen. Det kan derfor på sigt give dig solskader og pigmenteringer.

På den anden side kan minimalt invasive kosmetiske procedurer som injicerbare behandlinger, såsom rynkereducerende behandlinger som Botox, volumeskabende eller hudforbedrende behandlinger som fillers og skinboosters være ideelt at få i løbet af sommeren. Også H.I.F.U Multiline 2.0, som er en ultralydsbehandling, kan udføres uden risiko om sommeren. 

Mine sommer yndlings produkter:

VITA-C fra pHformula 

pHformula har udviklet en højkoncentreret C-vitamincreme med 24 timers fugtgivende egenskaber, der giver øjeblikkelig og intensiv fugt.
Vitamin C er essentiel til at forebygge og reducere synlig ældning og pigmentforandringer i huden.

U.V. protect SPF 50+ fra pHformula

Cremen til dig der elsker at være ude eller dyrker meget sport eller dase i solen. Et solprodukt, der beskytter mod DNA-skader og indeholder de seneste og mest sofistikerede ingredienser og reducerer de inflammationer, der bliver produceret af infrarød stråling. U.V. protect SPF50+ er en berigende solcreme særligt udviklet til den følsomme ansigtshud, hvor alderstegn som pigmentpletter, rynker og tørhed forværres af solens stråler.

C.C. cream SPF + fra pHformula

En multifunktionel C.C cream, der øjeblikkelig ensarter huden og effektivt beskytter mod solens UV-A/UV-B stråler. Formlen indeholder også den nye generation af filmdannede polymer, som virker vandafvisende. C.C cremen findes i 3 forskellige farver: light, medium og dark.